torsdag 18 januari 2007

Aftonbladet.se startar lokala webbplatser

Expressens satsning på att ta lokala marknadsandelar får nu svar på tal. I dag blev det klart att Aftonbladet startar ytterligare nio lokala webbplatser vid sidan om de tre storstadssajterna för Stockholm, Malmö och Göteborg. Aftonbladet har valt att skjuta in sig på följande städer: Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Karlstad, Linköping, Norrköping, Jönköping och Helsingborg. Den 23 januari är det premiär.
En av mina favoritbloggare, Norra Västerbottens förra chefredaktör Sofia Olsson Olsén, blir chef för sajterna. Det är också det främsta skälet till att jag tror att Aftonbladet snart är i kapp och förbi Expressen på den lokala marknaden. Skulle förvåna mig om inte någon av drakarna innan året är slut finns i städer som Växjö, Kristianstad, Halmstad , Eskilstuna, Sundsvall och i min stad Kalmar...


Om du vill vara först att se Aftonbladets lokala webbplatser är det en god gissning att du håller koll på adresserna orebro.aftonbladet.se, helsingborg.aftonbladet.se, jonkoping.aftonbladet.se och så vidare.

Inga kommentarer: