tisdag 8 januari 2008

Video till lunchen

Medvetna nättidningar jobbar dagligen med att förändra karaktären på sajtens innehåll utifrån tidpunkt och dag i veckan. Förenklat kan man säga mer nöjes-, sport- och spelartiklar på eftermiddagarna exempelvis.
News.com berättar att allt fler sajter går ett steg längre och har skapat ett nytt prime time kring lunchen eller video-snacking som det också kallas. Genom att företrädesvis jobba med korta videoinslag, som passar smidigt med en hamburgare i en handen och en Cola i den andra eftersom man slipper röra tangetbordet och musen, har sajterna hittat ett sätt att dra massorna till sig.
Även annonsörerna vill gärna synas kring lunchtid eftersom annonser vid just den tidpunkten lockar till betydligt fler köp. I artikeln nämns att vi blir upp mot 30 procent köpsugna av lunchannonser än annonser på andra tider av dygnet.

Från de nättidningar jag känner är lunchen inte prime time mätt i antal besökare. Tvärtom går besökskurvan ofta ner en smula jämfört mot förmiddagarna då Gota Medias sajter vanligen har sina toppar. Det är vi säkert inte ensamma om. Förmodligen beror det på att vi har mest att erbjuda på morgonen och väldigt lite på lunchen och då i synnerhet videonyheter. Det räcker inte heller att vara bra i bland, vilket betonas i artikeln på News.com. Kontinutet är förutsättningen för att skapa ett nytt prime time.

Inga kommentarer: