fredag 21 oktober 2005

Så kan du ta betalt med SMS

Under några års tid har jag kikat runt efter en lösning som gör det möjligt att ta betalt för tjänster via SMS. Äntligen har jag hittat något som verkar funka. Lösningen heter Mosms.com.
De allra flesta lösningarna jag har haft under luppen kostar för mycket, åtminstone för den som vill börja i liten skala och testa sig fram för att se vad som funkar. Mosms.com är den enda tjänst jag har hittat där man kan komma i gång utan att det kostar en spänn. Ingen uppstartskostnad och inga löpande månadskostnader. Dessutom är det fritt att skapa hur många SMS-tjänster och konton som helst. Kan det bli bättre?
Ett av de stora problem med SMS-betalningar är att en stor del av intäkten försvinner på vägen till mottagaren. Den som erbjuder SMS-tjänsten vill ha sin del, men framför allt snor teleoperatörerna en sjukligt stor del av kakan. Av det som blir kvar när operatörerna har tagit sitt vill Mosms.com har 20 procent av intäkten. Kan dina tjänster generera riktigt stor SMS-volym nöjer sig Mosms.com med 10 procent. Det är en hygglig deal. Jag tror att få nättidningar i dag kan nå en bättre överenskommelse. Inte ens tidningar som tecknar koncernavtal med olika SMS-partners verkar kunna få bättre avtal. Rätt mig gärna om jag har fel.
Vilka alternativ finns till Mosms.com? Skriv och berätta.

1 kommentar:

Unknown sa...

www.smsteknik.se

www.viatel.se

www.telefix.se

www.cellsynt.se

www.smartsms.se