söndag 18 maj 2008

Transparens med Bambuser på Smålandsposten

Välkommen in!
I morgon, 19 maj, klockan 10 öppnar Smålandpostens nöjesredaktion dörren till sitt redaktionsmöte. Med hjälp av Bambuser.com direktsänder Kristina Bingström, Jonas Allgulin och Tuva Klinthäll med flera sitt samtal och planeringen kring veckans nöjes- och Galejsidor, ungefär som Aktuellts Öppna redaktion fast i lite mindre format.

Äntligen känner jag inför chefredaktör Magnus Karlssons beslut. I sin blogg skriver han att det kan vara besvärligt att komma in på Smålandsposten på grund av plexiglad och kodlås. Med hjälp av nätet vill han komma närmare läsarna:
– Jag tror att nätet kan hjälpa oss om vi använder det rätt. Ett led i det är att vara öppna med vad vi gör och vad vi planerar, skriver Karlsson i bloggen.

Ett ytterst litet steg kan tyckas i kretsar där transparensen redan kommit långt. För Smålandsposten och Gota Media är det däremot ett jättekliv. Och jag inbillar mig att beslutet var långt i från självklart. Men det börjar "puttra i gryta" som Mindpark Joakim Jardenberg påpekar i ett blogginlägg. Se nu till att hålla grytan kokande. Smålandspostens initiativ är en direkt utmaning till andra chefredaktörer, vd:ar och vanligt folk att släppa fram transparensen.

Kolla sändningen från Bambuser.com:

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra initiativ från en tidningsgrupp som redan ligger i frontlinjen! Keep it up!
Walve.se