lördag 29 september 2007

Nya SvD.se är i luften

Något senare än utlovat är Svenska Dagbladets nya nättidning ute till allmän beskådan. Det mesta är nytt. Från servrar (tidigare Windows nu Linux) och publiceringssystem (Escenic) till design och innehåll. Vid en första anblick känns sajten fräsch och andas väldigt mycket Svenska Dagbladet i färg och form. Sidfoten är stilig och påminner om DN:s med länkar till alternativa sätt att ta del av SvD:s nyheter. Menyn har flyttat från vänsterspalten till en horisontell i toppen av sidan. Menyn fungerar, men känns i vissa lägen pyttig och plottrig. Svd.se hänger också på trenden med Twingly och bjuder därmed in bloggarna i sajten. Jag gillar också koppling till Facebook, vilket SvD än så länge är ensamma om i tidningssverige såvitt jag vet. Däremot kunde artikel-URL:arna vara bättre. Storasyster Aftonbladet.se lider av samma problem. På avdelningsnivå ser det bra ut, men på artikelnivå blir adresserna svårlästa. Hade hellre sett rubriken som en del av URL:n i stället för ett artikel-ID-nummer. Lite märkligt att SvD har släppt igenom detta med tanke på att det finns lösningar på problemet.

Uppdaterad kl. 20:01: Jag trodde väl nästan det. SvD.se är inte ensam med kopplingen till Facebook. Nerikes Allehanda kör samma grej.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Faktiskt har även Expressen en "Dela på Facebook"-länk.

Anonym sa...

Manuell trackback:
http://www.dagenspolitik.se/content/view/59/43/

Anonym sa...

En liten rättelse bara: Svd har använt Twingly sedan i februari. Svd.se och DN.se började använta Twingly samtidigt, och var då först i Sverige.

:)