torsdag 11 oktober 2007

Horace hann först med nobelpristagaren

Tidningen Medievärlden tillsammans med Östra Småland gör i dag ett nummer av att Barometern.se publicerade nyheten om årets nobelpristagare i litteratur redan klockan 12.56. Vi vet alla att Horace Engdahl berättar nyheten varje år klockan 13.00.
Förlåt, om vi möjligen lurade någon. Och tack Medievärlden och Östra Småland för att ni läser Barometern.se. Eftersom jag är inblandad i tekniken bakom Barometern.se, så vet jag att problemet orsakades av att webbserverns klocka visade fel tid. Den gick vid tillfället åtta minuter för sakta. Därför kunde det se ut som Barometern.se publicerade ett TT-telegram tidigare än vad Barometern.se i själva verket gjorde. I praktiken publicerades det någon minut efter klockan 13.
Jag tar problemet på allvar. Därför är klockan nu justerad och vi ser över den automatiska tidsynkroniseringen för att problemet inte ska återupprepas.

Tyvärr måste jag meddela att Barometern.se inte är ensamma om problemet. Både Östra Småland och Medievärlden har också problem med servertiden, om än i mindre omfattning. Därför har jag svårt att tro Östrans webbdirektör när han på sin sajt skriver att "just klockan 13.00 låg nyheten däremot ute på ostran.se.". I alla fall om han syftar på serverklockan.

Inga kommentarer: