onsdag 10 oktober 2007

Smygtitt på Gota Medias nya webbplatser

Vi trimmar och kodar nästan dygnet runt just nu för att få ut Gota Medias nya webbplatser (Barometern.se, BLT.se, BT.se och SMP.se). Äntligen börjar vi också se resultat. Barometern.se blir först ut även om skärmdumparna nedan visar SMP.se.
I struktur och form blir de fyra nättidningarna identiska. Inget skiljer de fyra nättidningarna åt i fråga om annonsplatser, antal spalter, bredd och den typen av grundförutsättningar. Däremot är vi mycket mån om att behålla den lokala profilen för varje nättidning. Därför skiljer färguppsättningen mellan sajterna och inte minst innehållet förstås. Vi tycker också att vi har hittat en flexibel modell som gör det möjligt att varva listor av olika slag med traditionella puffar. Varje tidningen bestämmer själv hur mixen ska se ut.

Spana in skärmdumparna nedan. Ta det redaktionella innehållet med en nypa salt eftersom bilderna är hämtade från en dummy-sajt.

Förstasidan (JPEG)
Artikelsida (JPEG)
Mediaspelare (JPEG)

Tja, vad tycker ni?

4 kommentarer:

Daniel Golrup sa...

Det ser ut som ni ar pa banan, det ska bli intressant att folja.

Test sa...

Du e ju kung på det här ;)

Unknown sa...

Allt ser jättebra ut, utom mediaspelaren. Mediaspelare är som företeelse helt värdelösa (speciellt sådana som dyker upp i egna popup-fönster). Jag lovar, om ett par år kommer ingen - ingen - att ha en mediaspelare i popupfönster.

Men resten ser fint ut.

Fredrik Nygren sa...

Martin, du har en poäng. Jag är inte heller särskilt förtjust i popup-spelaren. Jag tror, precis som du, att det är en grej som försvinner på sikt.
Vi har valt någon slags medelväg. I våra webbmallar har vi byggt in möjligheten att publicera video direkt på artikelnivå. Mediaspelaren blir mer en samlingspunkt för all video/ljud/bildspel.
Tack för övrigt för dina synpunkter.