onsdag 20 juni 2007

Hört talas om mätverktyget Sitecatalyst?

Mätverktyget Sitecensus från Nielsen/Netratings och Insight XE från Realmedia är välbekanta mätsystem för många i nättidningsbranschen. Instadia och HBX från Websidestory likaså. Google Analytics tar mark, men finns ännu inte på listan över godkända system. Som om antalet mätsystem inte är tillräckligt ramlade jag här om dagen över ytterligare ett system - Sitecatalyst från Omniture. Såvitt jag kan se är Sitecatalyst en variant av det som tidigare hette Instadia och som också tillhör de av Kia godkända mätverktygen. Omniture köpte Instadia i början av året. Sitecatalyst påstås vara ett superduper-verktyg för den som vill göra djupare analyser av webbtrafiken.

Är det någon där ute som har erfarenhet av Sitecatalyst?

Dela gärna med dig av informationen. Vore intressant att ställa Sitecatalyst mot exempelvis gratisverktyget Google Analytics. En googling gav åtminstone en intressant artikel:
Omniture Sitecatalyst vs Google Analytics

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej - Vi kör både SiteCensus från Nielsen/Netratings och Analytics på jobbet, de levererar nära exakt samma siffror. Tycker nog att analytics tillockmed är betydligt bättre i gränssnitt och innehåll.

Använder även Vizzit som är ett EpiServer-tillägg men det ger och siffror som är ca femdubbla, oanvändbart :-(

Mattias Pehrsson sa...

Vi fick Omniture på "köpet" man har inte gjort någon seriös jämförelse med Real Media. Den har dock en del funktionalitet som uppskattas av redaktörerna, till exempel en Click Map som visar vilka artiklar som folk läst.

Hör av dig om du vill veta mer eller se en demo.

/Mattias på Skånemedia

johannes sa...

Tips

Hetmaps kan enkelt genereras av denna lilla app, försvinnande trevligt, kräver bara php + gd.

http://www.labsmedia.com/clickheat/index.html