tisdag 14 augusti 2007

Aftonbladet.se har bytt publiceringssystem

Jag upptäckte det i dag. Möjligen har det skett tidigare. Utseendet på Aftonbladets länkar har ändrats. Det har kommit till en ny filändelse (.ab) och strukturen på länkarna är annorlunda jämfört med tidigare. Det tolkar jag som att Aftonbladet.se nu rullar på det nya publiceringssystemet Escenic.
Själva systemskiftet från Vignette till Escenic verkar ha gått oförskämt smidigt. Som läsare har jag än så länge inte märkt några knasigheter. Det är ett gott betyg. Vi minns alla Expressens jätteproblem i samband med en uppgradering av Polopoly tidigare i våras.
Sidorna laddar snabbt och utan problem för mig. Däremot finns det en hel del att önska när det gäller validering av källkoden. Jag hade också velat se vänligare artikel-URL-er där artikelns rubrik är en del av själva länken. Tydligen har en finsk tidningskoncern löst det med Escenic, så det ska vara möjligt.

Uppdaterad kl. 12.59: Har fått bekräftat från en källa på Aftonbladet som säger att hela deras sajt går på Escenic. Fortfarande jobbas det en del parallellt på Aftonbladet.se, men i helgen sker den totala övergången till Escenic. Möjligen har vi läsare en del driftstörningar att vänta med andra ord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt gjort, men de har missat ikonen för utskriftsversionen av artiklarna. Kanske medvetet?