tisdag 16 oktober 2007

Familjen Twingly växer

Utvecklingsbolaget Mindpark ger dess ägartidningar möjlighet att koppla på sig till Twingly, en tjänst som matchar blogginlägg med tidningens artiklar på webben. Först ut är HD.se. På tur står även Sydsvenskan, tidningarna inom Skånemedia (Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda) och Gota Media-tidningarna (Barometern-OT, Blekinge Läns Tidning, Borås Tidning och Smålandsposten).
Twingly är ett intressant projekt. Däremot är jag inte helt övertygad om att effekten av tjänsten är den vi önskar. Ett problem är att urvalet bloggare blir väldigt snävt när vi kommer ner på lokaltidningsnivå. Det finns helt enkelt inte särskilt många bloggare som tycker till om nyheter och företeelser i Kalmar, Trelleborg eller för den delen Helsingborg. När jag nu på morgonen gått igenom ett tiotal artiklar på startsidan på HD.se hittar jag inte en enda artikel som har blogglänkar via Twingly. Joakim Jardenberg , Mindparks vd, reser också ett varningens finger för bland annat detta i Mindparks blogg. Ska för övrigt bli intressant att se om just det här inlägget dyker upp på den här artikeln hos HD.se.

1 kommentar:

jocke sa...

Klart att det gör ;)

När det gäller farhågorna så är det såklart en risk att det inte blir en kioskvältare. Men det kanske det inte behöver bli. Som jag skriver i min bloggpost - dels kanske det kan ge nationell spridning åt de breda artiklar som ofta missas från den lokala pressen, men ffa kanske det kan bidra i den lilla skalan till att öka det lokala bloggandet. Vi har ju sett en kraftig ökning när det gäller kommentarer på lokala artiklar, och det här är ju bara ett steg till. Vi får hålla tummarna helt enkelt. Och fortsätta göra vår del för en mer interaktiv kommunikation mellan medier och medborgare.