fredag 11 maj 2007

Google Analytics - bästa mätverktyget

För mig är det självklart. Webbmätsystemet Google Analytics rockar mest och bäst. Och i dag blev det bästa mätsystemet ännu bättre. Den nya versionen har förutom ett otroligt snyggt och upphottat gränssnitt nu även stöd för rapporter via e-post. Siffrorna som levereras känns också trovärdiga. Generellt ger Google Analytics på veckobasis något lägre siffror än exempelvis Real Medias Insight XE.
Egentligen är det bara ett problem. Systemet är inte godkänt av Kommittén för Internetannonsering, Kia. Å andra sidan är väl Kia en i det närmaste död organisation...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig till fullo. Nya versionen är faktiskt bättre!

Fast jag hittade Get Clicky för ett par dagar sedan, verkar vara ett rätt coolt statistikverktyg också! http://getclicky.com/

'amo sa...

Lägre från Google? Jag sitter nu och grottar med det här för på hd.se så ger Google väsentligt HÖGRE siffror än insight XE.

Tips på hur jag skall felsöka det här?

Fredrik Nygren sa...

Märkligt! Jag har jämfört siffrorna på tre olika sajter. På samtliga visar Google ungefär ett par tre tusen färre unika besökare än Insight XE mätt på veckobasis. Det är heller inte särskilt troligt att vi har glömt statistikkod på vissa sidor. Det här är ett mysterium.